Въпроси & Отговори

Какво е КУКЕР?

Това е нова българска настолна игра. Премиерата й беше на SBGW2019, а вмомента е в процес на производство. Семейна/приятелска съзтезателна игра на тема български фолклор и кукерски обичаи. Всеки участник има своя собствена кукерска дружинка, която развива с времето, за да може да преодолява различните препятствия по пътя си.  

Какви са правилата?

Правилата можете да изтеглите от тук. Към момена те се обновяват непрекъснато. Собствениците на игри с QR кодове трябва да знаят че техните QR-и са динамични и винаги ще имат достъп до последната версия на правилата.

За колко човека е?

Може да се играе от 2, 3, 4 до 5 души.

Колко време продължава?

Средно време за игра: 30-50 минути. Времетраенето се определя от три фактора: големината на борда може да се регулира (по-голям борд означава по-дълго време за игра); броя играчи (повече играчи означава по-дълго време за игра); с всяко преиграване, взимането на решения става все по-бързо.

За каква възраст е?

Играта НЕ е детска. Подходяща е за всички възрасти. Минималната възраст е 9 години, тъй като са нужни стратегическо мислене и основни математически действия - изваждане и събиране.

Трудна ли е?

Играта има бърз и ненатоварващ характер. Сложността се определя като "лесна до умерена"

Кой стои зад играта?

Авторът и основният двигател на играта е Даниел Николов. Завършил Инженерен дизайн в ТУ София, към момента - неработещ по специалността си. В създаването на играта има участие и Богдана Венциславова, на която дължим красивият борд.

Още можете да прочетете в интервюто за Lifestyle.bg ТУК.

Кога е създадена?

Идеята за играта се заражда през март 2018, по време на Sofia Board Game Weekend 2018. Първият продукт, приличащ на играта, която познаваме днес, се появява още лятото на 2018. След дълго рисуване и преодоляване на няколко ключови препятствия, завършен продукт можем да наречем версията на играта от началото на 2019. След усилено шлифоване, играта отбелязва своята премиера,  година след създаването си, в рамките на SBGW 2019 през април месец.

Къде мога да я играя?

В клуб "Трите трола" има една игра. Скоро и в клуб "Абордаж".

През останалото време може да следите сайта или фейсбук страницата на играта, където обявяваме събитията, на които ще участваме. На тях винаги носим 1-2 игри и имате възможността играта да ви бъде разказана от самият автор...също и шанса да го победите в собствената му игра.

От къде мога да я купя?

Играта все още е в процес на производство и НЕ се предлага никъде.

Първият тираж на играта ще можете да закупите online от сайта или на фейсбук страницата. Също така на място по време на някое от събитията, в които взимаме участие.

Кога ще излезе на пазара?

Прогнозната дата за премиера на играта е 20 декември 2019

Каква ще бъде цената?

Цената, която ще опитаме да постигнем е 70лв.

За Контакт:

Даниел Николов - автор: 0877 5151 21