Надиграване 2.png

Въпроси & Отговори

Етимар.png

Какво е КУКЕР?

Това е нова българска настолна игра. Премиерата й беше на SBGW2019, а вмомента е в процес на производство. Семейна/приятелска съзтезателна игра на тема български фолклор и кукерски обичаи. Всеки участник има своя собствена кукерска дружинка, която развива с времето, за да може да преодолява различните препятствия по пътя си.  

Какви са правилата?

Правилата можете да изтеглите от тук. Към момена те се обновяват непрекъснато. Собствениците на игри с QR кодове трябва да знаят че техните QR-и са динамични и винаги ще имат достъп до последната версия на правилата.

За колко човека е?

Може да се играе от 2, 3, 4 до 5 души.

Колко време продължава?

Средно време за игра: 30-50 минути. Времетраенето се определя от три фактора: големината на борда може да се регулира (по-голям борд означава по-дълго време за игра); броя играчи (повече играчи означава по-дълго време за игра); с всяко преиграване, взимането на решения става все по-бързо.

За каква възраст е?

Играта НЕ е детска. Подходяща е за всички възрасти. Минималната възраст е 9 години, тъй като са нужни стратегическо мислене и основни математически действия - изваждане и събиране.

Трудна ли е?

Играта има бърз и ненатоварващ характер. Сложността се определя като "лесна до умерена"

Кой стои зад играта?

Авторът и основният двигател на играта е Даниел Николов. Завършил Инженерен дизайн в ТУ София, към момента - неработещ по специалността си. В създаването на играта има участие и Богдана Венциславова, на която дължим красивият борд.

Още можете да прочетете в интервюто за Lifestyle.bg ТУК.

Кога е създадена?

Идеята за играта се заражда през март 2018, по време на Sofia Board Game Weekend 2018. Първият продукт, приличащ на играта, която познаваме днес, се появява още лятото на 2018. След дълго рисуване и преодоляване на няколко ключови препятствия, завършен продукт можем да наречем версията на играта от началото на 2019. След усилено шлифоване, играта отбелязва своята премиера,  година след създаването си, в рамките на SBGW 2019 през април месец.

Къде мога да я играя?

клуб Абордаж, София

клуб GameTrain, София

бар Арест, Варна

От къде мога да я купя?

На главната страница на този сайт има форма за поръчки

или

Може да ни пишете на нашата фейсбук страница

За Контакт:

Даниел Николов - 0877 5151 21